Algemene informatie - Blauw Geel '55

Algemene informatie

Algemene informatie

 

Inleiding

Aangepast voetbal, of voetbal voor mensen met een (lichamelijke en/of verstandelijke) beperking wordt ook wel aangeduid als G-voetbal. G-voetballers maken al jarenlang deel uit van de voetbalfamilie. Bij steeds meer verenigingen is het de gewoonste zaak van de wereld dat spelers met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking volwaardig lid zijn. Het motto: normaal wat normaal kan, speciaal wat speciaal moet.

Ook Blauw Geel ’55 wil mensen met een beperking de mogelijkheden bieden om te voetballen. Hiervoor is een commissie Aangepast voetbal opgericht.

De G van G-voetbal
De G in de naam G-voetbal slaat overigens niet op ‘gehandicapten’, zoals weleens wordt verondersteld. Voordat de G-categorie er was, liep de indeling van de voetbalcategorieën tot en met F, de aanduiding voor de jongste groep voetballers. Toen zo’n twintig jaar geleden een nieuwe categorie moest worden benoemd, gebeurde dit automatisch met de letter G.

Trainingen
Kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking in de leeftijdsgroep tot 12 jaar trainen één keer per week. Onder begeleiding van een vakleerkracht uit het Speciaal Onderwijs en een aantal vrijwilligers van Blauw Geel '55 wordt er op woensdagmiddag, gelijk met hun leeftijdsgenoten, op het hoofdveld getraind.


Voor meer informatie kun je  contact opnemen met de secretaris van de vereniging, door een e-mail te sturen naar info@blauwgeel55.nlDelen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!