Kaya, B.

Accommodatie

Onbekend

Blauw Geel ‘55 2 verliest........................ na ruim voor te hebben gestaan.

Wat kan het in het voetbal toch raar lopen.................. Vorige week een prima teamprestatie, deze week goed getraind en met een goed gevoel naar Westervoort. Tijdens omkleden, beetje hilariteit, Glen was jarig geweest en kreeg (met enig cynisme) een prachtig Rolex horloge!! uitgereikt door het begeleidingsteam, praatje voor de wedstrijd was prima en duidelijk: de prestatie van vorige week doortrekken naar deze wedstrijd, de goede en mindere punten van vorige week werden nog even aangehaald en op naar de warming-up!!

Misschien ging het daar (in de warming-up) al fout! Als trainers observeer je dan de spelers, je maakt een praatje of doet dat juist niet, kijkt hoe ze de warming-up doen, enz. Terug naar de kleedkamer bespraken we dit onderweg nog even. Koos haalde het ook nog even aan voordat de wedstrijd begon. Jongens wees scherp vanaf het begin, geef 100 % !

De scheids kwam ons al halen. De wedstrijd:
Het begin ging gelijk op, fortuinlijk kregen we een penalty mee (Tom werd na goed doorgaan onderuit gelopen). Ferry schoot hem hard binnen. Direct daarna schoot Wouter prima de 0-2 binnen. Zo......... 10 minuten gespeeld 0-2 voor, wat willen we nog meer!? Eigenlijk zag je het vanaf de zijkant gebeuren. Blauw Geel ’55 dacht (onbewust) de 3 punten hebben we al! De grootste valkuil in het voetbal, zeker tegen een ploeg als AVW. AVW is namelijk een ploeg die niet snel opgeeft, fysiek sterk, kunnen de beuk erin gooien en schromen de duels niet. Dat gebeurde dus ook. Het middenveld werd totaal overlopen en omvergelopen. Niemand pakte de leiding en gaf het voorbeeld, AVW voelde dat ze sterker waren en na 22 minuten stond het alweer........ 3-2!? Ik zal maar niet uitleggen hoe deze goals tot stand kwamen........... ik denk dat de spelers hier zelf wel een antwoord op hebben. Met deze stand gingen we ook de rust in. Daar zit je dan......... in een muisstille kleedkamer. Wat goed was om te zien was dat de spelers elkaar geen verwijten gingen maken. Iedereen begreep dat je als team een 0-2 voorsprong gewoon weg had gegeven. Met de nodige wissels gingen we de 2e helft in.

In de tweede helft werd het weer wat beter opgepakt. Ook Blauw Geel ’55 liet merken dat ze fysiek toch ook wel wat kunnen. Omar gaf hierin het voorbeeld aan de ploeg, volle inzet en jagen op de tegenstander. AVW kreeg kansen maar wij kregen ook zeker 3 goede kansen. Jammer dat Samir net voor tijd geen geluk had anders hadden we nog een gelijkspel weg kunnen halen.
Aandachtspunten:
Eis ballen op, ook nu weer laten we uitballen en zelfs een cornerbal liggen. Altijd uitstralen dat de bal voor ons is......... opeisen die bal!!
Als we in de laatste minuut een vrije bal krijgen op de helft van de tegenstander! Kun je maar 1 ding doen, zoveel mogelijk spelers in de 16 en voor de pot met die bal! Tot ieders verbazing: 2 spelers bij de vrije bal (waarvan 1 de langste van het elftal is) en de bal wordt kort genomen, scheids fluit af, einde wedstrijd!??? Onbegrijpelijk!
Maar volgende week SDVB, dan moet de draad weer opgepakt worden.