Pijnlijke, onnodige nederlaag voor Blauw Geel '55 2

Scheidsrechter

Gavrilov, I.

Accommodatie

Onbekend

Helaas lukt het Blauw Geel '55 2 maar niet om 2 wedstrijden achter elkaar te winnen!

Na een goeie overwinning bij DTS uit kwam op 9 november SDCP op bezoek. Door deze wedstrijd te winnen kon er een duidelijke afstand worden genomen naar de ploegen onder ons en bleef je aansluiting houden met de kopgroep. Helaas ging dit niet op.

Blauw Geel '55 startte de eerste helft conform afspraak. De opdrachten waren ook duidelijk: Vol druk zetten, hierdoor de tegenstander geen lucht geven. Achterhoede vooruit verdedigen, veld klein houden en opletten op de counter en maak geen onnodige overtredingen rondom de zestien, dit heeft ons namelijk al teveel onnodige tegen doelpunten opgeleverd!

De eerste helft werd dan ook prima gespeeld, volle overtuiging, SDCP kreeg geen enkele kans om tot voetballen te komen. Ondanks diverse kansen werd de eerste helft helaas maar met een 1-0 voorsprong afgesloten. (doelpunt Samir)

De tweede helft starten we weer goed met direct al een kans op 2-0. En dan zie je het eigenlijk al langs de kant gebeuren. De scherpte verdwijnt langzaam in de ploeg, spelers voeren de opdrachten niet uit. Denken niet meer vooruit, schakelen niet meer snel om, doen niet meer mee ZONDER bal en gaan dan ook nog eens onnodige kansen weg geven. De 1-1 was hierin een school voorbeeld van.

Als SDCP dan ook nog eens uit een corner 1-2 maakt loop je als ploeg helemaal achter de feiten aan. Toch kregen we enkele kansen op een gelijkspel maar je ziet dan langs de kant dat dit gewoon niet gaat gebeuren. Geen overtuiging, allemaal weer.......... net niet............ (te laat reageren, niet alert zijn, niet aan de opdrachten denken, enz.)

Kortom een zeer onnodige nederlaag tegen een matige ploeg!

Wat hebben we hier nu van geleerd?

·         Een wedstrijd heeft een eerste en tweede helft
·         Je moet beide helften presteren en focussen!!! (compliment hiervoor aan SDCP)
·         Dus de volle 90 minuten geconcentreerd blijven (het gehele team!)
·         Iedereen moet 90 minuten met de wedstrijd bezig zijn!
·         Dus aan een ieder............ randzaken graag bespreken na de wedstrijd!!!
·         Gegeven opdrachten moet je uitvoeren!
·         Ben je niet de volle 90 minuten scherp dan kan je van elke ploeg verliezen

Het wordt nu tijd dat we ons gaan houden aan de opdrachten die gegeven worden.
Volgende week(16 november) tegen 1 van de koplopers, de kans dus om te bewijzen wat we echt kunnen.