Blauw Geel '55 2 verliest door slechte 1e helft van ESA 2!

Scheidsrechter

Huijer, J.J.

Accommodatie

Onbekend

Bij een nederlaag ga je als trainers eerst kijken van: wat hadden wij anders moeten doen?

Anders moeten trainen? Andere voorbereiding voor de wedstrijd?

We kwamen niet echt tot een antwoord! Met maar liefst vier spelers van de A selectie (die in de basis moeten starten) zaten we zelfs ruim in de spelers.............!!

Het teamgesprek voor de wedstrijd was duidelijk: "Geef je ESA de ruimte en laat je ze voetballen dan speel je ze in de kaart............. Dus direct vanaf het begin de druk erop zetten waardoor ze niet aan het voetballen kunnen komen. Conditioneel moeten we dit makkelijk aankunnen!! Zijn hier nog vragen over? Geen vragen dus omkleden maar.

De eerste helft kwam dit er echter totaal niet uit.......... inzet was matig waardoor we constant achter de feiten aanliepen. ESA kreeg hierdoor veel ruimte waar ze gretig gebruik van maakten. Zowel de 1e als de 3e goal (46e minuut) was dan ook een duidelijk voorbeeld van niet goed mee doen en slecht verdedigen!!! We gingen dan ook met een 0-3 achterstand de rust in.

De tweede helft werden de nodige wissels toegepast. Dit had een duidelijk effect. Nu konden we wel meevoetballen en kregen we kansen. Jammer dat we deze inzet en motivatie pas bij 0-3 achterstand oppakken. Uiteindelijk werd de eindstand 1-4 (prima goal van de goed spelende Omar).

Volgende week moeten we met deze instelling en motivatie echt vanaf "kiet af aan" starten. Doe je dit niet dan kan je van elke ploeg verliezen. De groepsdynamica is zowel op de trainingen als na de wedstrijden zeker aanwezig maar het moet toch in die 90 minuten gebeuren jongens. Dan moet je........... de volle 90 minuten staan!!

Positieve punten:

• ·         Tweede helft als team gepresteerd met inzet en passie
  • ·         Omar prima 2e helft (voorbeeld van inzet)
  • ·         Timo (A1 keeper) prima gekeept, jammer dat hij volgend jaar gaat stoppen!
  • ·         Rob Janssen, prima vervanger voor onze verzorger Fred, Rob bedankt!