Blauw Geel '55 2 pakt tegen Lunteren 2 een punt in "net niet" wedstrijd

Scheidsrechter

Meijnen, A.

Accommodatie

Onbekend

Lastige wedstrijd waarin eigenlijk niet gevoetbald werd, Lunteren speelde puur met lange halen naar voren, Blauw Geel wist hier geen raad mee en kreeg mede hierdoor geen grip op de wedstrijd.

De start was wederom perfect, na 3 a 4 minuten een goeie aanval over de rechterkant. De prima voorzet van Wouter werd met het hoofd afgerond door Samir, 0-1. Dan denk je van............ zo nu doorpakken! Helaas gebeurde dit niet. Lunteren kreeg zelfs de overhand. Toch hadden we prima kansen om naar 0-2 uit te lopen. De scheids, die aangaf al zeker 5 jaar geen wedstrijd te hebben gefloten, verzaakte ook nog om ons een strafschop toe te kennen (Erwin werd net op het moment dat hij wilde schieten) rond de penalty stip tegen de grond gelopen, helaas wuifde de scheids het ( vanaf grote afstand) weg.

Zonder in groot gevaar te zijn geweest gingen we met 0-1 de rust in.

In de rust was iedereen zich ervan bewust, dit mogen we eigenlijk niet verliezen tegen zo'n tegenstander. De tweede helft had eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Doordat we wat minder druk, gingen of konden zetten, had Lunteren weer de overhand. De laatste man van Lunteren knalde constant de bal naar voren waardoor Lunteren gevaarlijk bleef. Ook gaven we veel cornerballen weg die zeer goed werden genomen door Lunteren. Uiteindelijk resulteerde dit, na ongeveer 30 minuten in de tweede helft, terecht, in de 1-1 (frommelgoal binnen de 5 meter lijn) de overigens prima keepende Aris was kansloos!!

Aris hield ons de gehele tweede helft in de wedstrijd, bij hem was het allemaal: "net wel"!!

Kregen wij zelf nog kansen? Jazeker maar zowel op het middenveld als in de aanval was het allemaal "net niet". Teveel spelers (ik hoef geen namen te noemen) zaten niet echt in de wedstrijd......Hoe dit nou kwam? scherpte? ......concentratie?............ vooruitdenken en kijken????!!!! toch ergens in teleurgesteld? Zeg het maar, altijd moeilijk om daar een vinger achter te krijgen.

Een wedstrijd die we dus hadden kunnen verliezen en vlak voor tijd ook nog hadden kunnen winnen maar dat gebeurde ....................................: "NET NIET".

Moeten we deze wedstrijd dan maar vergeten? Nee, zeker niet!

Pak dit op als leermoment: weer blijkt dat je na een snelle voorsprong (AVW uit) niet moet denken van zo............ dan scheelt de helft! Je moet net, als waar wij op training altijd op hameren, direct omschakelen, niet (onbewust/bewust) denken van we zijn er al. Zak je als team weg naar 80 a 90 % scherpte (AVW uit) bestaat de kans dat je de pot alsnog verliest! Blijft je scherp (SDVB thuis) dan druk je door en win je zo'n pot! We hebben namelijk de kwaliteiten in huis! Nogmaals: alles begint bij inzet, blijven gaan en nooit opgeven. Dan komt de rest vanzelf.

Punters:

· Voor de wedstrijd kreeg Ferry van het gehele team een cadeautje i.v.m. de geboorte van zijn/hun dochter Rachel (je kon zien dat hij daar heel blij mee was), Ferry en gezin veel geluk en gezondheid toegewenst!
· Zaterdag vrij! We zijn immers al vanaf 27 juli elk weekend bezig dus efff lekker niks.
· Kunnen de anderen ook even gaan denken aan het toekomstige vaderschap.
· Goed om te zien dat teamspirit ook bij tegenslagen goed blijft.
· Tom, ondanks het herstellen van een hersenschudding toch aanwezig, klasse!
· Woensdagavond speelt het belofte team, kom allen kijken!
· De volgende wedstrijd 26 oktober, 12.30 uur tegen de bovenste ESA 2.......... dan gaan we weer de draad oppakken!
· We nodigen alle Blauwgelers uit om te komen kijken!!!
· De vraag blijft: hebben wij nou "net niet" verloren of "net niet" gewonnen?