Facebook Toestaan Niet toestaan

Blauw Geel JO17-1 is kampioen!

25 mei 2023 13:30

Afgelopen zaterdag, 20 mei 2023, is Blauw Geel JO17-1 kampioen geworden in de 1e klasse! Dat is natuurlijk niet vanzelf gegaan, maar na heel hard werken en met veel vallen en opstaan. Tijd om terug te blikken op het mooie seizoen van de JO17-1!

Onder begeleiding van trainers Jeroen Bos en Aron Veldhuizen en teamleider Chris Lems werd in de voorbereiding in 2022 al een basis gelegd voor het seizoen. Diverse oefenwedstrijden gingen verloren en ook de seizoenstart was lastig. In een zware hoofdklasse moesten de mannen opboksen tegen fysiek sterke ploegen zoals SKV, OVC en SML. Geen wonder dat de JO17-1, met voornamelijk eerstejaars, het heel moeilijk had en dat deze wedstrijden ruim werden verloren. Toch bleven de spelers geloven in het proces wat was ingezet, ongeacht de resultaten. Na een kleine nederlaag tegen buurman DTS en een gelijkspel bij VDZ in Arnhem nam het vertrouwen weer wat toe.

Terug in de 1
e klasse kon op deze basis worden doorgebouwd. Met aantrekkelijk voetbal, een verzorgde opbouw van achteruit en duidelijke afspraken in het drukzetten, werden goede ploegen als Groen Wit, Lunteren, Hoevelaken en koploper VVOP verslagen. Maar, dankzij gelijke spelen tegen SDVB en Beekbergen, was dit net niet genoeg voor het winterkampioenschap. Het was even slikken bij het zien van de nieuwe competitie-indeling: Nunspeet, Horst, Zeewolde, Lelystad, Dronten! Onbekende tegenstanders met ook een hoofdklasse verleden. Toch was het doel voor het voorjaar duidelijk: kampioen worden.

(tekst gaat verder onder de foto)

Met overwinningen tegen Nunspeet en Lunteren werd de 3
e fase zeer goed begonnen, wat het team ook op complimenten van toeschouwers kwam te staan. Het spel was leuk om naar te kijken met veel energie en verzorgd voetbal, totdat angstgegner Beekbergen weer op bezoek kwam en de punten mee terug nam. Maar de rug werd gerecht met een 2-1 overwinning op Zeewolde en een klinkende 0-3 tegen FC Horst. 12 punten na 5 wedstrijden is niet slecht, maar Dronten en Groen Wit waren nog ongeslagen. Thuis tegen Hoevelaken kwam er weer wat zand in de motor, wat op een 0-1 nederlaag betekende. We moesten ons eerst maar eens focussen op het eigen spel, het kampioenschap lijkt uit zicht!

Op 8 april stond de kraker in en tegen Dronten op het programma, de koploper. In een goede wedstrijd tegen een fysieke ploeg liet Blauw Geel JO17-1 wederom het eigen spel zien met een verzorgde opbouw over de grond. En dat werd beloond: in de laatste minuut van de wedstrijd maakte Leander op aangeven van Jelani de 1-2. Drie punten mee naar Ede en de blik weer naar boven! Na een 0-2 overwinning op het matige Klarenbeek en een 0-0 tegen het stugge Barneveld waren er nog twee finales te gaan: uit bij het wisselvallige Unicum en thuis tegen de grote concurrent Groen Wit.

Tegen Unicum is zoveel gebeurd dat het nauwelijks op te schrijven valt. Met een 0-2 voorsprong gaan we de rust in en is er absoluut geen vuiltje aan de lucht. We zijn de betere ploeg, creëren kans na kans en geven niks weg. En tien minuten na rust staat het 3-2 voor Unicum, ongelofelijk. Maar we rechten onze rug en komen terug tot 3-3, waarna de tegenstander geel en een tijdstraf krijgt. In die fase lopen we uit naar 3-4 en 3-5 en pakken we drie cruciale punten in de titelstrijd.

Nog één wedstrijd te gaan. Zaterdag 20 mei, 10:15. Met twee punten voorsprong op concurrent Groen Wit weten we wat ons te doen staat: winnen. Bij gelijkspel of verlies zijn we afhankelijk van de resultaten op andere velden, wat we willen voorkomen. Na een zenuwachtig begin waarin de spanning er flink op staat nemen we het initiatief in de wedstrijd. In de 20e minuut is het Jelle die zijn directe tegenstander uitspeelt en voorgeeft. Tymo staat op de goede plek en schiet van dichtbij raak: 1-0!

We blijven goed spelen maar we merken ook dat de tegenstander goed partij geeft. Nadat we de bal weggevenk omt Groen Wit in scoringspositie en schiet vlak voor rust de 1-1 binnen. In de rust voelen we het allemaal: we zijn beter, we gaan het flikken. Na wat kleine tactische aanpassingen door Jeroen en Aron starten we gemotiveerd aan de tweede helft. Maar het is Groen Wit dat de voorsprong in de wedstrijd neemt en de 1-2 maakt. Geen paniek, we weten wat we moeten doen en waar we goed in zijn.

Nadat Leander voor de zoveelste keer diep wordt gestuurd en zijn tegenstander passeert, weet hij een goede voorzet af te leveren. Jelle komt inlopen schiet knap de 2-2 binnen!

Met nog 20 minuten te gaan is de spanning voelbaar. Gaan we het redden? We creëren via Tijn, Deividas en Guy kans na kans. Achterin geven Finn, Maher, Reaven, Edo, Guido, Lars en invaller Khang niets meer weg, dus we gaan vol voor de aanval. En dan, een paar minuten voor tijd. Een corner voor Blauw Geel JO17-1. Iets waar we niet vaak uit scoren. De bal valt op het hoofd van Guy die weet door te koppen  waardoor de bal bij Reaven terechtkomt. Even valt het hele sportpark stil. Boem. Raak. 3-2!!!

De laatste minuten zijn bloedstollend spannend en lijken een eeuwigheid te duren. Zeker als Groen Wit in de blessuretijd nog 4 corners krijgt. We weten de aanvallen te pareren. Als de scheidsrechter dan eindelijk affluit is de ontlading gigantisch: Blauw Geel JO17-1 is kampioen !!!

Finn, Maher, Khang, Reaven, Edo, Koen, Guido, Jelani, Lars, Tijn, Deividas, Tymo, Jelle, Guy, Leander, Leander, Omar en natuurlijk trainers Jeroen, Aron en Chris, van harte gefeliciteerd met dit dikverdiende kampioenschap! ๐Ÿ’™๐Ÿ’›