Facebook Toestaan Niet toestaan

Graafschap O10-1 tegen Blauwgeel JO11-1

16 oktober 2020 10:45

Nadat de wedstrijden tegen de Graafschap in het voorjaar werden afgelast vanwege corona,
waren alle jongens erg teleurgesteld. Bij ons kwam de gedachte op dan te vragen of we in de voorbereiding een oefenwedstrijd konden voetballen. Helaas lukte dat niet, maar een keer oefenen op woensdagavond behoorde wel tot de mogelijkheden. Vandaar dat we met zijn allen vorige week woensdag naar Doetinchem trokken om te spelen. De jongens waren best een beetje zenuwachtig en kriebels in hun buik.

Half zes het veld op om warm te lopen en zes uur de wedstrijd. We starten gelijk scherp, maar de Graafschap ook. Het was een beetje zoeken om je tegenstander te vinden, want de tegenstander speelde geen 2-3-2 zoals wij. Daardoor hadden Boaz of Luuk niet gelijk een directe tegenstander. Daarbij kwam dat er veel beweging zat bij de Graafschap en de middenvelders (Fabian/Tibbe en Florian) flink aan de bak moesten om de gaten dicht te lopen en de ballen af te pakken. Maar zodra wij aan de bal kwamen werd er goed gecombineerd en goed overgespeeld en er kwamen er ook mooie kansen.

IMG_7190.JPG

Vooral Milan had een mooie kans, maar door de spanning schiet hij te snel en gaat hij naast. Een paar minuten later geeft Milan een mooie voorzet met links vanaf de achterlijn die binnen getikt wordt door een verdediger van de Graafschap: 0-1! De Graafschap krijgt nog een kans op de gelijkmaker, maar die belandt op de lat. Fabian en Luuk spelen heel sterk in het eerste kwart, ze zetten goed druk op de bal en pakken veel ballen af. Mo(hamed) schiet een hoekschop op de binnenzijde van de doelpaal. Opnieuw wordt er een aanval afgeslagen door onze jongens; Mo neemt de bal mee en geeft een mooie dieptepass over 30 meter op Luuk, die neemt hem op snelheid mee en geeft de bal vanaf de rechterzijde voor; bij de eerste paal is Niels net te laat, maar bij de tweede paal staat Florian om de bal in te tikken: stand 0-2.

IMG_7191.PNG

Ondertussen heeft Fabian een flinke tik op zijn enkel gehad en moet even rust nemen in de wissel. In de pauze bespreken we wat de jongens van de Graafschap goed doen; veld groot houden; opbouwen van achteruit. Zij spelen met 3-3-1, wij met 2-3-2. Dat betekent dat de onze 2 aanvallers tussen hun 3 verdedigers komen te staan in hun opbouw en 1 van onze verdedigers de opkomende middenvelder opvangt. Zodra wij de bal veroveren zoeken we onze eigen posities weer op. De 0-3 komt op naam van Mo na een mooie steekpass van Fabian. 0-4 wordt gescoord doordat Florian een pass van een verdediger onderschept en de bal met een boogje over de keeper heen schiet. Een snelle uitbraak van de Superboeren met een mooie steekpass tussen Luuk en Peter in leidt tot de 1-4. De spits neemt de bal niets eens aan, maar schuift de bal zo langs de uitkomende keeper Peter. In de tweede helft komt er weer een mooie aanval waarbij Milan vrij wordt gespeeld en hij koelbloedig de bal binnentikt. Mo probeert het maar eens van afstand en hij knalt de bal mooi in de hoek. We blijven druk zetten als de keeper een verdediger aan speelt; vooral Milan wacht zijn moment goed af! De bal wordt weer teruggespeeld op de keeper en die probeert de bal te verplaatsen naar de andere kant. Hij raakt de bal niet goed en Milan onderschept de bal en schiet hem in het doel (1-6) Na een schot op doel kaats de bal terug het veld in en neemt Tibbe de bal met links op de pantoffel: weer een doelpunt! (1-7)

IMG_7192.JPG

In de verdediging loopt het goed; Ibi (Ibrahim) zorgt er met Boaz en Luuk voor dat aanvallen van de Graafschap geen gevaar vormen en snel onderbroken worden. Op middenveld zorgen ze ook al voor veel onderscheppingen waardoor de Graafschap niet goed meer van eigen helft komt. Bij een volgende aanval komt een mooie steekpass op Niels, hij schiet van onder zichzelf langs de keeper maar ook net langs het doel. Het wordt duidelijk dat de ons veldspel en samenspel zo goed is dat we de talenten van onder 10 van de Superboeren er niet onderuit kunnen voetballen. Door goede combinaties en aanvallen worden ook de 1-8/1-9 en 1-10 gescoord door Mo en Milan. Het laatste doelpunt is het vermelden waard; Mo neemt de bal uit van de zijlijn, dribbelt naar zo’n 10 meter naar binnen en schiet de bal van 25 meter met streep tegen het net (1-11).

IMG_7193.JPG

Hiermee laat hij nogmaals zijn individuele klasse zien om met afstandsschoten te scoren. Uiteindelijk laten we zien dat we met veel individuele kwaliteit, werklust, en samenspel veel wedstrijden kunnen winnen en tegen sterkere tegenstanders opgewassen zijn. Hopelijk mogen we in het voorjaar nog een keer terugkomen om tegen Graafschap O11-1 te spelen!

Met trots geschreven door Daniel Laarhoven (trainer/leider)